Code Telemarketing herzien

Code Telemarketing herzien

De Code Telemarketing is door de Stichting Reclame Code herzien en zal per 1 juli 2012 van kracht gaan. De herziening van de Code Telemarketing is een maatregel van de brancheverenigingen DDMA en KSF. De vernieuwde code zal een aantal regels aanscherpen en verduidelijken, waardoor de kwaliteit van telefonische verkoop wordt verbeterd.

Verscherpte en duidelijkere regels

De Stichting Reclame Code blijft verantwoordelijk voor het handhaven van de code en het opnemen en afhandelen van de klachten die worden ingediend bij de stichting. De verscherpte regels hebben onder meer betrekking op de tijdstippen waarop gebeld mag worden en de leeftijd van mensen waar aanbiedingen aan gedaan mogen worden. Bovendien zijn de regels meer verduidelijkt, zodat telemarketeers precies weten hoe ze moeten handelen en meer duidelijkheid hebben over hetgeen wel- en niet is toegestaan.

Regels omtrent het gedrag

De Code Telemarketing kent naast de Reclame Code ook een Gedragscode. Deze gedragscode geeft onder andere een aantal technische standaarden aan waar de telemarketeer zich aan zou moeten houden. Zo moeten nieuwe medewerkers op de hoogte worden gebracht van de nieuwe wet- en regelgeving. Deze gedragscode zal door de brancheverenigingen DDMA en KSF worden gehandhaafd en is gericht op het verbeteren van de commerciële telefoongesprekken.

Code Telemarketing vanaf 1 juli 2012 in werking

Telemarketingbureaus en andere organisaties in Nederland die gebruik maken van telemarketing krijgen drie maanden de tijd om deze nieuwe regels eigen te maken en de bedrijfsprocessen erop aan te passen. Vervolgens zal de herziene Code Telemarketing vanaf 1 juli 2012 in werking gaan.

  Ja, stuur mij 4 gratis offertes!

  Bedrijfsnaam:*

  Aanhef:

  Contactpersoon:*

  Telefoon:*

  E-mail adres:

  Adres:

  Postcode:

  Plaats:

  Beschrijving: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:

  [recaptcha]


  telefoonservice